当前位置: 学校首页 >> 学术报告 >> 正文
学术报告

吴付科:Asymptotic Behavior of Functional Diffusion Systems with Two-time Scales

发布者: 宁大主站  发布时间:2017-10-26   浏览次数:

报告题目:Asymptotic Behavior of Functional Diffusion Systems with Two-time Scales

人:吴付科教授、博士生导师(华中科技大学数学与统计学院)

报告时间:2017年10月27日(周五)下午16:30

报告地点:数学统计学院413会议室

承办单位:宁夏大学数学统计学院

欢迎广大师生届时光临!

报告摘要:This work is concerned with functional diffusions with two-time scales in which the slow-varying component process involve path-dependent functionals and the fast-varying component process is independent of the slow-varying component. When the small parameter tends to zero, asymptotic properties are developed. The martingale method and the weak convergence are adopted to treat this problem. Since the path-dependent functionals are involved, when the martingale method and the weak convergence are used, the functional It\^{o} differential operator will be employed. By treating the fast-varying component process as random "noise", under appropriate conditions, this paper shows that the slow-varying component process involving path-dependent functionals converges weakly to a stochastic process which satisfies a stochastic functional differential equation, in which the coefficients are determined by the invariant measure of the fast-varying component.

报告人简介:教授,博士生导师,2003年博士毕业于华中科技大学数学与统计学院。主要从事随机微分方程以及相关领域的研究,2011年入选教育部新世纪优秀人才支持计划,2012年入选华中科技大学“华中学者”,2014年获得基金委优秀青年基金资助,2015年获得湖北省自然科学二等奖,2017年获得英国皇家学会"牛顿高级学者"基金,SCI期刊《IET Control Theory & Applications》编委。近年来,在SIAM J. Appl. Math., SIAM J. Numer. Anal., SIAM J. Control Optim., Numer. Math., J. Differential Equations, Automatica和IEEE TAC等国际权威期刊发表论文80余篇,全部为SCI收录。共主持4项国家自然科学基金和一项教育部新世纪优秀人才基金。